Poskytování informací o potravinách

doc. Ing. Kamila Míková, CSc.

Účastníci on-line semináře se seznámí s povinnostmi při označování potravin a další aktuální potravinářskou legislativou. Seminář je vhodný pro majitele potravinářských podniků a pracovníky odpovídající za dodržování legislativních požadavků.

Zveřejněno 22.3.2021

Délka videa: 04:21:09

Garance

On-line seminář určen pro:

provozovatele potravinářských podniků, majitele malých potravinářských podniků, pracovníky odpovídající za dodržování legislativních požadavků na výrobu potravin.

Obsah on-line semináře:

  • evropská legislativa a spotřebitel
  • povinnosti provozovatelů potravinářských podniků při poskytování informací o potravinách
  • označování potravin: 
    • význam
    • obecné zásady poskytování informací o potravinách
    • uvádění spotřebitele v omyl, falšování
    • povinné údaje – způsob uvádění údajů
  • změny plynoucí z nového Nařízení 1169/2011/EU – uvádění do praxe
  • nově akcentované požadavky plynoucí z Nařízení 1169/2011/EU – čitelnost, dostupnost, alergeny, uvádění výživové hodnoty
  • dobrovolné poskytování informací
  • značky kvality
  • vztah k ostatním právním předpisům (zejména národní legislativě)

Kapitoly videa

Lektor

doc. Ing. Kamila Míková, CSc.

doc. Ing. Kamila Míková, CSc.

Absolvovala VŠCHT v Praze, vědeckou hodnost CSc. získala v oboru chemie a analýza potravin, habilitaci v oboru základy konzervace potravin. Působila nejprve jako odborný asistent na VŠCHT, Ústavu konzervace potravin a technologie masa, posléze v drůbežářském průmyslu jako ředitel útvaru výzkumu a vývoje a ve společnosti Boneco jako odborný poradce pro legislativu a manažer pro vývoj a jakost výrobků. V současné době působí opět na VŠCHT na Ústavu analýzy potravin a výživy jako docent. Přednáší předměty Úvod do potravinářské legislativy, Management jakosti v produkci potravin, Technologie vajec a Senzorická analýza. Své odborné zkušenosti uplatňuje v přednáškách a publikuje knižně, v časopisech a na konferencích.